Coaching by Inclusion International

Coaching

Wij coachen en begeleiden leiders en managers, experts en professional en talenten met veel potentieel die werkzaam zijn in organisaties in binnen- en buitenland. Wij coachen daarnaast mensen die vastlopen in loopbaan of op zoek zijn naar andere uitdagingen om zich verder te ontwikkelen.

 

In de coaching werken we zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen.

Wat wil dat zeggen?

 

We werken van binnen naar buiten als we wat in de persoon is een leeft als uitgangspunt nemen. De eigen geschiedenis, kwaliteiten, drijfveren en al andere eigenaardigheden. Dan onderzoeken we samen wat iemand beweegt en wat voor (oude) patronen er zijn. Stellen we de vraag ‘Aan welke verwachtingen wil je voldoen?’ En  helpen we je te overwegen in hoeverre deze patronen, verwachtingen, overtuigingen nog steeds helpen in je huidige situatie. Vaak is dat niet zo. Maar we zijn er zo aan gewend dat we ons niet meer bewust zijn van hoe deze drijfveren en patronen ons gedrag en onze reacties iedere dag opnieuw sturen. Die gewoonten voelen aan als natuurlijk. Maar is dat wel zo? Wanneer je je bewust wordt van deze gewoonten en je ze evalueert, kun je krachtige keuzes maken over hoe je hiermee in de toekomst om wil gaan.

 

We werken ook van buiten naar binnen. Wat vraagt de context van ons? De wereld om ons heen is voortdurend in beweging en dat stel vaak hoge eisen aan ons aanpassingsvermogen Soms ontstaat dat doordat iemand een nieuwe functie krijgt met nog meer verantwoordelijkheid. Soms krijgt iemand feedback die hem of haar ertoe zet om zich verder te ontwikkelen.  We onderzoeken dan welk gedrag en welke competenties hierbij nodig zijn. Zodat deze persoon nog beter in staat is zijn of haar volledige talent te benutten en effectief om te gaan met de omgeving.

 

Bij coachen in de zuiverste vorm stelt de coach vrijwel alleen maar krachtige  vragen om de cliënt te helpen zelf tot oplossingen te komen en doet de coach geen suggesties. Dat is heel krachtig en we doen het vaak.

 

In andere gevallen is er een andere behoefte, en zoekt de cliënt een mentor. Iemand die meehelpt om na te denken over mogelijkheden en oplossingen. Iemand die manieren aanreikt om het anders te doen. Wanneer we met onze cliënt erachter komen dat dit de werkwijze is die beter werkt bespreken we dat en dan combineren we coaching en mentoring.

 

Onze focus ligt op het begeleiden van mensen binnen een organisatie context. Waarbij we wel altijd de hele mens meenemen, omdat het volgens ons niet anders kan. Patronen die op het werk spelen, zijn geworteld in dezelfde zaken die thuis ook voorkomen. Door af en toe een uitstapje te maken naar een andere context worden zaken plots heel helder en kan verandering ontstaan.

 

Vragen waarvoor mensen ons benaderen zijn onder andere:

* Ik krijg mijn organisatie niet mee in een verandering en ik heb al alles geprobeerd, wat kan ik nu nog doen?

* Mijn leidinggevende vindt dat ik steviger de leiding moet nemen en strakker moet sturen, hoe kan ik daarmee omgaan?

* Ik heb net een grote promotie gekregen en ik wil graag ondersteuning om hier een succes van te maken.*

* De leiderschap stijl van ons bedrijf moet anders, als CEO wil ik het voorbeeld geven. Hoe kan ik meer gaan loslaten en coachen in plaats van controleren?

* Ik ben uitgekeken op mijn baan. Maar ik weet niet wat ik anders zou moeten gaan doen?

* Mijn werk is uitdagend: ik stop er nog steeds met veel plezier een hoop tijd aan maar mijn balans werk-prive is niet goed. Ik ervaar steeds meer stress en dat levert thuis ook steeds meer problemen op.

 

Bij coachtrajecten maken wij soms ook gebruik van persoonlijkheidsprofielen of 360 instrumenten zoals Odin Development Compass, the Leadership Circle, Hogan Surveys, StrengthsFinder, Insights Discovery, MBTI, etc. Dat kan helpen om snel en effectief meer inzicht te krijgen in de drijfveren en mogelijkheden van mensen. Dit stemmen we altijd eerst samen af.

 

Wij beiden (John van Roij en Maud Halkes) zijn Professional Certified Coach (PCC), geaccrediteerd door de International Coaching Federation. We zijn grondig geschoold in onder andere Ontological Coaching, Co-active coaching, Oplossingsgerichte coaching en NLP.

 

Ook leiden wij coaches op en geven coaching trainingen binnen organisaties.